|
Кількість
|
Вартість
|
||
|
|
|||
Завдяки великому вмісту жирів і протеїнів макуха з соняшнику має високу енергетичну цінність. До її складу входить близько 30—40 відсотків протеїнів, до 9,4 відсотків масел і до 20 відсотків клітковини. Масло містить поліненасичені жирні кислоти, токоферол, фосфоліпіди, що пояснює позитивний вплив продукту на розвиток і продуктивність тварин. Додатковою перевагою соняшникової макухи є її висока стійкість до зараження мікотоксинами.
Основні переваги соняшникової макухи:
- високий вміст протеїнів, що дозволяє використовувати соняшникову макуху в якості альтернативи більш дорогим кормам;
- висока концентрація вітамінів: групи В, токоферолу, ретинолу, а також фосфоліпідів;
- оптимальний вміст клітковини, що поліпшує процеси травлення у тварин;
- приємний смак і ароматичні властивості, завдяки чому тварини охочіше вживають такий корм
Регулярне введення в раціон тварин макухи з соняшнику сприятливо позначається на рості молодняку, покращує обмін речовин, підвищує продуктивність і якість продукції. Вона використовується в якості самостійного корму та як інгредієнт комбікормових сумішей для годування великої рогатої худоби, свиней, кролів, птиці (качок, гусей, курей, індичок). Достатня кількість масла в макусі дозволяє відмовитися від використання кормової олії.

