Кількість
|
Вартість
|
||
|
П'єтрен - дуже поширена порода свиней в м'ясному напрямку.
Переваги і недоліки
Замислюючись про розведення свиней пьетрен, потрібно враховувати всі плюси і мінуси цієї породи. У неї є такі переваги.
- Мінімальна кількість сала. Рухливість цих тварин і особливості їх статури виключають ймовірність виникнення великої кількості жиру. Якщо ви хочете займатися вирощуванням свиней не для того, щоб отримувати сало, ця особливість пьетренов буде перевагою. Можна сказати, що м'ясо цих тварин є дієтичним.
- Багато м'яса. В одній тварині його може бути близько 140 кг.
- Стійкість до цирковірусу. П'єтрен мають імунітет до такого вірусу, а свині інших порід страждають від нього дуже часто.
- Хороша якість м'яса, але тільки за умови ідеального догляду і грамотного годування. М'ясо буде смачним, якщо тварина не отримувало стимуляторів росту.
Деякі свинарі відмовляються від придбання пьетренов, тому що у них багато не тільки переваг, але і недоліків. Можна виділити наступні мінуси такої породи.
- Якщо свиня отримує стимулятори, то м'ясо стає окисленим і світлим.
- Особливі вимоги до годівлі. Цим свиням недостатньо відходів, для нормального розвитку тварин необхідно забезпечувати великою кількістю корисних речовин (з появи на світ і до забою). Багатьом свинарям не подобається, що П'єтрен дуже вибагливі.
- Недостатньо хороші репродуктивні якості. Такі тварини не є безплідними, але зазвичай свині пьетрен народжують дуже мало поросят.
- Суворі вимоги до догляду та місця проживання. Якщо умови утримання пьетренов будуть недостатньо хорошими, вони швидко захворіють і помруть. Ці тварини дуже погано переносять сильні холоди і спеку. У зимову пору року свинарники доводиться утеплювати, а спекотним літом необхідно використовувати захисні навіси.
- Низька стійкість до стресів. Ці свині дуже довго звикають до нових умов.