|
Кількість
|
Вартість
|
||
|
|
|||
Переваги соєвої макухи
Висока популярність макухи з сої пояснюється наступними перевагами даної харчової добавки:
- забезпечує потребу тварин у лінолевій кислоті, що дозволяє відмовитися від використання додаткових джерел жирів в раціоні;
- містить не набагато менше сирого протеїну, ніж шрот, але при цьому концентрація масел у макусі вища в 6-8 разів;
- сприяє кращому всмоктуванню жиророзчинних вітамінів;
- користь соєвої макухи також обумовлена високим вмістом фосфатидів, що дозволяє підвищити біологічну цінність кормових сумішей і комбікормів (їхня наявність нормалізує діяльність нервової системи і мозку, покращує транспорт і засвоюваність жирів);
- наявність макухи в комбікормі або кормових сумішах покращує їхній смак і зовнішній вигляд;
- перешкоджає розшаруванню комбікорму при перевезенні і зберіганні.
Соєва макуха є незамінним компонентом повноцінних комбікормів і сумішей для годування. Білок сої прекрасно засвоюється організмом тварин і за своєю цінністю може бути порівняний з білками тваринного походження. Висока енергетична цінність макухи дозволяє відмовитися від введення до раціону харчування тварин кормових масел. За поживною цінністю практично відповідає шроту з сої, а на відміну від макухи з соняшнику тут присутні всі необхідні тваринам амінокислоти.Соєва макуха є лідером з обмінної енергії, вмісту протеїнів і вітамінів групи В. На додаток до цих її переваг вона містить мінімум клітковини

